Γλυκές συνταγές MUFFINS ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ, ΜΥΡΤΙΛΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ
recipe-page-banner-icon-blue
recipe-page-banner-icon
Συνταγή

1. Μουλιάζουμε τη βρώμη στο γιαούρτι για περίπου 20 με 30 λεπτά, και στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

2. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αυγά και ζάχαρη στα παραπάνω και χτυπάμε καλά.

3. Σε διαφορετικό μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαγειρική σόδα και το baking powder και στη συνέχεια προσθέτουμε αυτό το στερεό μείγμα στο παραπάνω, αναμειγνύοντας μέχρι να μαλακώσουμε όλα τα στεγνά υλικά.

4. Προσθέτουμε τα παγωμένα μύρτιλα, αρκετά ώστε να ανακατεύονται στο μείγμα.

5. Γεμίζουμε ελαφρά λαδωμένες θήκες για muffin μέχρι τα 2/3 και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά.

6. Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Υλικά

    (για 12 muffins)

    1 φλιτζάνι βρώμη Quaker
    ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 φλιτζάνι γιαούρτι
    ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
    1 κ.γ. αλάτι
    ½ φλιτζάνι μαγειρικό φυτικό έλαιο
    ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
    ¾ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
    1 κ.γ. baking powder
    1 αυγό
    1 φλιτζάνι κατεψυγμένα μύρτιλα*

    *Μην αφαιρείτε τα μύρτιλα από την κατάψυξη πριν να είναι η στιγμή να τα προσθέσετε στη συνταγή. Όταν τα μετράτε, ανακατέψτε τα με μία κ.σ. αλεύρι πριν τα προσθέσετε στο μείγμα.

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: