Γλυκές συνταγές COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΟ ΑΛΑΤΙΟΥ
recipe-page-banner-icon-bluebf558dac00b14953bb496309ce85081231cf50228286430691bdd8254df22609
recipe-page-banner-iconcbcc55d3321744bc8d0b759010ddb57d
Συνταγή

Με τη βοήθεια μίξερ, μετατρέπουμε τις νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER σε λεπτή σκόνη. Προσθέτουμε το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το θαλασσινό αλάτι και ανακατεύουμε καλα. Κρατάμε αυτό το μείγμα των ξηρών υλικών στην άκρη για αργότερα. Σε ένα μίξερ χειρός - με το φτερό - χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τα δύο είδη ζάχαρης, σε υψηλή ταχύτητα, για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Κόβουμε κατα μήκος το στικ βανίλιας και πιέζουμε να βγεί το περιεχόμενό της. Προσθέτουμε το περιεχόμενο του στικ βανίλιας στο βούτυρο και ανακατεύουμε άλλη μια φορά μέχρι να διασπαρούν ομοιόμορφα τα μαύρα σποράκια της βανίλιας σε όλο το μείγμα. Προσθέτουμε το αυγό σε θερμοκρασία δωματίου (όχι κατευθείαν απο το ψυγείο παγωμένο) και χτυπάμε - σε χαμηλή ταχύτητα - μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά. Σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα των ξηρών υλικών που κρατήσαμε στην άκρη. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τη χοντροκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε – με ένα κουτάλι ή σπάτουλα - μέχρι να αναμειχθούν τα κομμάτια σοκολάτας ομοιόμορφα στο ζύμη μας. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 30 λεπτά σκεπασμένη στο ψυγείο. Σχηματίζουμε μικρές σφαίρες των 35 γραμμαρίων περίπου – με τη βοήθεια ενός απλού κουταλιού ή ενός scoop παγωτού και τις απλώνουμε σε ένα ταψί που έχουμε προηγουμένως καλύψει με ένα κομμάτι χαρτί ψησίματος. Αφήνουμε τα cookies να ξεκουραστούν σε θερμορκασία δωματίου για 30 λεπτά και τα πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (συμβατική ρύθμιση) or 160°C (ρύθμιση αέρα) για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

TIP: Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη για ένα βράδυ στο ψυγείο για να ωριμάσουν και να μπλεχτούν οι γεύσεις της. Στην περίπτωση αυτή το cookie θα είναι ελαρφώς λαστιχένιο-μαλακό αν σας αρέσει αυτή η υφή.

από την Alexandra Mitsiou 

Υλικά

    (για 12-14 μικρά cookies – 35 γρ περίπου)

    180 γρ νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER
    50 γρ κρυσταλλική ζάχαρη
    40 γρ καστανή ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας για ένα γευστικό αποτέλεσμα με τόνους καραμέλας
    ¾ κουτ. γλυκού baking powder
    ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
    ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
    το περιεχόμενο απο ένα στίκ βανίλιας
    130 γρ καλής ποιότητας βούτυρο αγελάδος, σε κύβους και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    1 μέτριο αυγό, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    160 γρ σοκολάτα κουβερτούρα, χοντροκομμένη
    λίγο ανθό αλατιού Μεσολογγίου για πασπάλισμα πάνω στα cookies πριν το ψήσιμο

    ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    Πολυμίξερ
    Κουζινομηχανή ή μίξερ χειρός
    Μαχαίρι
    Επιφάνεια κοπής
    Κουτάλι ή scoop παγωτού

     

     

     

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: