Αλμυρές συνταγές ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ
recipe-page-banner-icon-blue
recipe-page-banner-icon
Συνταγή

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

2. Τοποθετούμε τη βρώμη, τα χτυπημένα αυγά και το αλεύρι (μαζί με το αλάτι και το πιπέρι) σε ξεχωριστά μεταξύ τους, ρηχά μπολ. Περνάμε το κάθε στήθος διαδοχικά από το αλεύρι, τα αυγά και τέλος τη βρώμη, φροντίζοντας να καλυφθούν πλήρως από την κρούστα ομοιόμορφα.

3. Τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά ή μέχρι η βρώμη να ροδοκοκκινίσει και το κοτόπουλο να ψηθεί πλήρως.

4. Ενώ το κοτόπουλο ψήνεται, τοποθετούμε τον ζωμό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να βράσει. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τον αφήνουμε να σωθεί, μέχρι να μείνει ο μισός. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος ή το γιαούρτι και το αφήνουμε να βράσει ξανά. Κόβουμε το εστραγκόν και το προσθέτουμε στον ζωμό, αλατίζοντας όσο θέλουμε. Αν θέλουμε αφήνουμε το εστραγκόν στη σάλτσα, αλλιώς το αφαιρούμε.

5. Σερβίρουμε το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και συνοδεύουμε με σαλάτα.

Υλικά

    2 στήθη κοτόπουλο, χωρίς πέτσα
    150g βρώμη Quaker
    2 αυγά (χτυπημένα)
    100g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 γεμάτο κ.γ. κρέμα γάλακτος ή στραγγιστό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
    200ml ζωμός κοτόπουλου
    2 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: