1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
2. Σωτάρουμε ελαφρά τις ντομάτες και τα κρεμμύδια με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το λάδι και το αλάτι μέχρι να «σωθούν» και να μείνει μισή ποσότητα.
3. Όσο τα λαχανικά σωτάρονται, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι αμυγδάλου, την αλεσμένη βρώμη, την κανονική αλλά και τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και το κρύο νερό και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να σταθεί η ζύμη. Αν φαίνεται ξηρή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές λάδι ακόμη.
5. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα ταψάκι για τάρτες. Πιέζουμε τη ζύμη σε όλο τον πάτο αλλά και τα πλαινά προκειμένου να απλωθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά.
6. Τοποθετούμε το τόφου, το ελαιόλαδο, το σουσάμι, το γάλα αμυγδάλου, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μίξερ και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
7. Προσθέτουμε στο μείγμα το φρέσκο σπανάκι.
8. Ανακατεύουμε το μείγμα με τα σωταρισμένα λαχανικά και το αδειάζουμε στη τάρτα.
9. Ψήνουμε για 32-37 λεπτά, μέχρι η ζύμη να ροδοκοκκινήσει.
10. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και απολαμβάνουμε!
Για τη ζύμη:
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι αμυγδάλου
3/4 του φλιτζανιού αλεσμένη βρώμη Quaker (λίγο πιο χοντροκομμένη από αλεύρι)
1/4 του φλιτζανιού βρώμη Quaker
3 κ.σ. λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
1 κ.σ. μαϊντανός
1 κ.σ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση:
1 πακέτο τόφου (σκληρό), στραγγισμένο2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
2 φλιτζάνια ντομάτες
4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο κρεμμύδι
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
σουσάμι
1 κ.σ. γάλα αμυγδάλου
2 κ.γ. μπαχαρικά
ψιλοκομμένο σκόρδο
αλάτι και πιπέρι