Συνταγή
Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, καβουρδίζουμε ελαφρώς τα φιστίκια ίσα ίσα για να ελευθερωθούν τα αρώματα τους προσέχοντας να μην τα κάψουμε. Τα ψιλοκόβουμε με ένα μαχαίρι ή με τη βοήθεια μίξερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
Με τη βοήθεια πολυμίξερ, μετατρέπουμε τις νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER σε λεπτή σκόνη. Μεταφέρουμε το αλεύρι βρώμης σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το baking powder, τη ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια, το θαλασσινό αλάτι και ανακατεύουμε καλα με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το κυβάκια απο το κρύο βούτυρο και ανακατεύουμε καλα με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι μέχρι να δημιουργήσουμε χοντρά κομμάτια απο βούτυρο και τα ξηρά μας υλικά ανακατεμένα. Προσθέτουμε τις σταγόνες λευκής σοκολάτας και τα ψιλοκομμένα φιστίκια. Ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και πλαθουμε τη ζύμη ώστε όλα τα κομμάτια να ενωθούν σε μία ομοιόμορφη μάζα. Σχηματίζουμε με τη ζύμη ένα δίσκο και τον κόβουμε ακτινωτά όπως θα κόβαμε μια πίτσα σε 8 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τα scones με λίγες νιφάδες θαλασσινού αλατιού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20-25 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και έξτρα καβουρδισμένα φιστίκια.
από την Alexandra Mitsiou
Υλικά
190 γρ νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER
50 γρ ζάχαρη
10 γρ baking powder
7 γρ ζάχαρη αρωματισμένη με βανίλια
1 γρ θαλασσινό αλάτι
95 γρ καλής ποιότητας βούτυρο αγελάδος, σε κύβους και καλα παγωμένο απο το ψυγείο
60 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ σταγόνες λευκής σοκολάτας
50 γρ φιστίκια Αιγίνης χωρίς κέλυφος
μια πρέζα νιφάδες θαλασσινού αλατιού για το γαρνίρισμα
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Πολυμίξερ
Τηγάνι
Μαχαίρι
Επιφάνεια κοπής
Μπωλ
Σύρμα