1. Αφαιρούμε από τις φράουλες το κοτσάνι και τις τεμαχίζουμε κατά μήκος σε 4 κομμάτια την κάθε μια.
2. Σε 2 δοχεία/μπολ της επιλογής μας, προσθέτουμε διαδοχικά τη βρώμη, το γάλα αμυγδάλου, τη κανέλα, τα μύρτιλα, τις φράουλες και το maple syrup (ή μέλι).
3. Σκεπάζουμε, τοποθετούμε στο ψυγείο και τα αφήνουμε τουλάχιστον για 5 έως και 12 ώρες.
4. Μόλις είναι έτοιμο για κατανάλωση, αφαιρούμε από το ψυγείο και ανακατεύουμε, αλλιώς τα απολαμβάνουμε σε μορφή parfait.
(για 2 μερίδες)
1 φλιτζάνι βρώμη Quaker
1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
12 φράουλες
1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/4 του φλιτζανιού maple syrup ή μέλι
1 πακέτο μύρτιλα