1. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε ένα κ.γ. από το λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα καρότα, τα κρεμμύδια και το κολοκυθάκι και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
2. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε ένα μίξερ και προσθέτουμε τη βρώμη, τα φασόλια, το ρύζι, τη sauce σόγιας, το σκόρδο, το πιπέρι και το κόλιανδρο, αν το θέλουμε.
3. Χτυπάμε καλά μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά πλήρως και χωρίζουμε το μείγμα σε 8 μερίδες, πλάθοντάς το σε μπιφτέκια (για να το κάνουμε, πιέζουμε τα μπιφτέκια ανάμεσα σε 2 φύλλα αντικολλητικό χαρτί).
4.Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι να σφίξουν καλά.
5. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια περίπου 3-4 λεπτά στην κάθε πλευρά, μέχρι να ροδοκοκκινίζουν.
6. Τα σερβίρουμε σε ψωμάκια με συνοδευτικά της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε!
3 κ.γ. φυτικό μαγειρικό έλαιο
1 κούπα μανιτάρια κομμένα
1 κούπα τριμμένο καρότο (περίπου 2)
3/4 του φλιτζανιού κομμένο κρεμμύδι (περίπου 1 μεσαίο)
3/4 του φλιτζανιού κομμένο κολοκυθάκι (περίπου 1 μικρό)
2 φλιτζάνια βρώμη Quaker
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια (περίπου 425g), στραγγισμένα και πλυμένα
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο λευκό ή καστανό ρύζι
2 κ.σ. σόγια sauce ή ½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. τριμμένο σκόρδο
1/8 κ.γ. μαύρο πιπέρι
Προαιρετικά:
½ φλιτζάνι κομμένος φρέσκος κόλιανδρος ή σχοινόπρασο
ψωμάκια για burger και συνοδευτικά