Δες βήμα – βήμα τη συνταγή της Madame Ginger σε video εδώ!
Για τις γλυκοπατάτες
500 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα μαγειρικής (κάσιους, αμυγδάλου κ.λ.π.)
4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1.300 γρ. γλυκοπατάτες, σε λεπτές φέτες
½ κ.γ. ξερό δεντρολίβανο
½ κ.γ. ξερό θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το crumble βρώμης
70 γρ. νιφάδες βρώμης Quaker
50 γρ. τριμμένο σκληρό τυρί (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα ή φυτική παρμεζάνα)
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. πιπέρι καγιέν
αλάτι
60 γρ. βούτυρο ή φυτικό βούτυρο, κρύο, σε κομματάκια
80 γρ. φουντούκια, κοπανισμένα