Γλυκές συνταγές ΚΕΙΚ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ & ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ
recipe-page-banner-icon-bluebf558dac00b14953bb496309ce85081231cf50228286430691bdd8254df22609
recipe-page-banner-iconcbcc55d3321744bc8d0b759010ddb57d
Συνταγή Με τη βοήθεια μίξερ, μετατρέπουμε τις νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER σε λεπτή σκόνη. Μεταφέρουμε το αλεύρι βρώμης σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε τον κουρκουμά σε σκόνη, το baking powder, το θαλασσινό αλάτι, τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Σε ένα μίξερ – με το φτερό – χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη, το περιεχόμενο του στίκ βανίλιας, το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για άλλα 7 λεπτά μέχρι το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα αυγό και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως με τα υπόλοιπα υλικά πριν ρίξουμε το επόμενο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το 1/3 απο τα ξηρά υλικά μας (σκόνη βρώμης, κουρκουμάς, baking powder, θαλασσινό αλάτι και παπαρουνόσπορο) και το 1/3 απο το γάλα αμυγδάλου και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά – χρησιμοποιώντας μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα ξηρά υλικά, το γάλα και το χυμό λεμόνι. Ανακατεύουμε με μία κουτάλια ή σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη φόρμα ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να εισάγουμε μια οδοντογλυφίδα στη μέση του κεικ και να βγαίνει καθαρή. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε απο το φούρνο, ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε ένα σχαράκι. Κόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Σε ‘bain-marie’, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τη λευκή σοκολάτα μαζί με τη κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσει. Απομακρύνουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλα με ένα σύρμα και γλασάρουμε το κεικ.

από την Alexandra Mitsiou
Υλικά
    (για 8-10 μερίδες)

    Για το κεικ:
    380 γρ νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER
    190 γρ βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    260 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    4 αυγά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
    300 ml γάλα αμυγδάλου
    1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη
    1 κουτ. γλυκού baking powder
    ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι
    το περιεχόμενο απο ένα στικ βανίλιας
    1 κουτ. σούπας παπαρουνόσπορο
    το ξύσμα απο δύο λεμόνια
    το χυμό απο δύο λεμόνια

    Για το γλάσο λευκής σοκολάτας:
    120 γρ λευκής σοκολάτας
    3 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
    2 κουτ. της σούπας κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου

    ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    Πολυμιξερ
    Κουζινομηχανή ή μίξερ χειρός
    Μπωλ
    Κατσαρολάκι + μπωλ για το bain-marie
    Σύρμα

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: