1. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάζουμε τα υλικά της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά. Καλύπτουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε τα μπιφτέκια σολωμού.
2. Σε μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για πέντε λεπτά και σχεδιάζουμε 6 στρογγυλά μπιφτέκια.
3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύουμε τα μπιφτέκια σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν και να ψηθούν στο εσωτερικό τους.
4. Σερβίρουμε με τη sauce.
(περίπου) 400g σολωμός κονσέρβας, χωρίς την πέτσα και τα κόκκαλα
¾ του φλιτζανιού βρώμη Quaker
1/3 του φλιτζανιού γάλα χαμηλών λιπαρών
1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος ή 1 κ.γ. αποξηραμένος
¼ κ.γ. αλάτι (προαιρετικό)
Sauce:
½ φλιτζάνι άπαχο γιαούρτι
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένη ντομάτα
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο αγγούρι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος ή 1 κ.γ. αποξηραμένος