Δες βήμα – βήμα τη συνταγή της Madame Ginger σε video εδώ!
Για τα κεφτεδάκια
1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 καρότο, χοντροτριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
60 γρ. νιφάδες βρώμης Quaker
½ κ.γ. ξερή ρίγανη
200 γρ. φακές, βρασμένες (~150 γρ. ξερές)
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. τοματοπελτέ
½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
1 αυγό ή 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο ανακατεμένο με 2 ½ κ.σ. νερό (βλ. σημείωση VEGANIZE IT στο τέλος της συνταγής
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο
Για τη σος πιπεριάς
30 γρ. νιφάδες βρώμης Quaker
2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
1 σκελίδα σκόρδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
¼ κ.γ. μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
30 ml ελαιόλαδο