Αλμυρές συνταγές ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΦΑΚΗΣ ΜΕ ΒΡΩΜΗ & ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΟΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ
recipe-page-banner-icon-bluebf558dac00b14953bb496309ce850812
recipe-page-banner-icon
Συνταγή

Δες βήμα – βήμα τη συνταγή της Madame Ginger σε video εδώ!

  1. Ζεσταίνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι 3 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το καρότο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά και στο τέλος το σκόρδο για ένα ακόμα λεπτό. Αποσύρουμε το τηγάνι από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Βάζουμε στο μούλτι τις νιφάδες βρώμης Quaker με τη ρίγανη και μπλεντάρουμε μέχρι να γίνει σκόνη. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τη σάλτσα σόγιας, τον τοματοπελτέ, τον μαϊντανό και το υποκατάστατο αυγού (για τη vegan εκδοχή του βλ. παρακάτω) ή το αυγό, αλατοπιπερώνουμε και μπλεντάρουμε καλά. Αν χρειαστεί το κάνουμε σε δύο δόσεις.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα της βρώμης με το καρότο και το κρεμμύδι, σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, να σφίξει ελαφρώς το μείγμα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Πλάθουμε 18-20 κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντας τα κεφτεδάκια στη μέση περίπου του ψησίματος.
  4. Όσο ψήνονται τα κεφτεδάκια ετοιμάζουμε τη σάλτσα, μπλεντάροντας όλα τα υλικά στο μούλτι και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

 

Υλικά

    Για τα κεφτεδάκια

    1 λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    1 καρότο, χοντροτριμμένο
    2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες ή ψιλοκομμένες
    60 γρ. νιφάδες βρώμης Quaker
    ½ κ.γ. ξερή ρίγανη
    200 γρ. φακές, βρασμένες (~150 γρ. ξερές)
    1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
    1 κ.σ. τοματοπελτέ
    ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
    1 αυγό ή 1 κ.σ. κοπανισμένο λιναρόσπορο ανακατεμένο με 2 ½ κ.σ. νερό (βλ. σημείωση VEGANIZE IT στο τέλος της συνταγής
    αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    ελαιόλαδο

    Για τη σος πιπεριάς

    30 γρ. νιφάδες βρώμης Quaker
    2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης
    1 σκελίδα σκόρδο
    2 κ.σ. ξύδι
    1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
    ¼ κ.γ. μπούκοβο ή πιπέρι καγιέν
    30 ml ελαιόλαδο

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: