Συνταγή
Δες βήμα – βήμα τη συνταγή της Madame Ginger σε video εδώ!
Μερίδες:10
Χρόνος προετοιμασίας:10 λεπτά
Χρόνος αναμονής:4-6 ώρες
Σκεύος:ταψί 35Χ20εκ.
Μετά το πρώτο πάγωμα, φυλάμε το yogurt bark καλυμμένο στην κατάψυξη για 1 εβδομάδα.
- Σε μπολ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με το μέλι και το ξύσμα λεμονιού. Δοκιμάζουμε και αναπροσαρμόζουμε το μέλι αναλόγως τα γούστα μας.
- Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τα μύρτιλλα και τις τραγανές μπουκιές Quaker με φρούτα και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με απαλό ανακάτεμα.
- Απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ταψί (που να χωράει στην κατάψυξή μας) και απλώνουμε το μείγμα με μαρίζ, έτσι που να έχει πάχος 1-2 εκατοστά.
- Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μύρτιλλα και τις τραγανές μπουκιές Quaker με φρούτα και τα πατάμε ελαφρά να κολλήσουν στο μείγμα γιαουρτιού.
- Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-6 ώρες ή μέχρι να παγώσουν εντελώς.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη, μεταφέρουμε τη λαδόκολλα σε ξύλο κοπής και με γρήγορες κινήσεις σπάμε το frozen yogurt με τη βοήθεια μαχαιριού σε κομμάτια.
Σερβίρουμε επιτόπου και τα υπόλοιπα κομμάτια που δεν σκοπεύουμε να καταναλώσουμε, τα φυλάμε καλυμμένα στην κατάψυξη.