Συνταγή
Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε το αμύγδαλο φιλέ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι για να κρυώσει εντελώς και το αφήνουμε στην άκρη για αργότερα. Μαγειρεύουμε τις φακές beluga σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Σε ένα ταψί, ανακατεύουμε τους κύβους γλυκοπατάτας με λίγο ελαιόλάδο, αλάτι και μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση. Προσθέτουμε 2 σκελίδες σκόρδο, τα κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C για 40 – 45 λεπτά μέχρι να καραμελώσει η γλυκοπατάτα. Σε ένα μικρό βάζο με βιδωτό καπάκι, προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλάκια του γλυκού απαλή μουστάρδα, το χυμό από μισό πορτοκάλι, 3-4 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι, θαλασσινό αλάτι και φρεσκο-τριμμένο μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση. Κλείνουμε το βαζάκι καλά και το ανακακινούμε σαν να ήταν shaker μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά σε μία κρεμώδη σώς. Σε ένα πιάτο, σερβίρουμε το σπανάκι, τη ρόκα, τη ψημένη γλυκοπατάτα, τις φακές και ραντίζουμε με τη σώς. Προσθέτουμε τις τραγανές μπουκιές βρώμης QUAKER με ξηρούς καρπούς και λίγα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.
από την Alexandra Mitsiou
Υλικά
(μια σαλάτα για 2 άτομα)
60 γρ τραγανές μπουκιές βρώμης QUAKER με ξηρούς καρπούς
μια χούφτα φρέσκο σπανάκι (περίπου 80 γρ)
μια χούφτα άγρια ρόκα (περίπου 40 γρ)
1 μετρίου μεγέθους γλυκοπατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
60 γρ φακές beluga
12 γρ αμύγδαλο φιλέ
το χυμό απο μισό πορτοκάλι
3-4 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κουτ. γλυκού απαλή μουστάρδα
2 σκελίδες σκόρδο
παρθένο ελαιόλαδο
2 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
θαλασσινό αλάτι + φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
Τηγάνι
Ταψί
Κατσαρόλα
Βάζο με βιδωτό καπάκι