Γλυκές συνταγές ΤΑΡΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΡΙΚΟΤΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟ
recipe-page-banner-icon-bluebf558dac00b14953bb496309ce85081231cf50228286430691bdd8254df22609
recipe-page-banner-iconcbcc55d3321744bc8d0b759010ddb57d
Συνταγή

Με τη βοήθεια πολυμίξερ, μετατρέπουμε τις νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER σε λεπτή σκόνη. Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπωλ και προσθέτουμε το cornstarch, τη μαύρη ζάχαρη, τη ζάχαρη καρύδας και το θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ενσωματώνουμε το βούτυρο στα ξηρά υλικά, ζυμώνοντας με τα χέρια μας. Προσθέτουμε το αυγό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιογενής ζύμη. Σχηματίζουμε ένα δίσκο, τον τυλίγουμε σε πλαστικό wrap και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα. Βγάζουμε τη ζύμη απο το ψυγείο και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο με τη χρήση ενός πλάστη. Μεταφέρουμε το φύλλο ζύμης στην ταρτιέρα και σχηματίζουμε το κέλυφος της τάρτας. Τοποθετούμε ένα φύλλο ψησίματος στο κέλυφος της τάρτας που δημιουργήσαμε και μέσα ρίχνουμε τα κεραμικά φασόλια ψησίματος ή τα κανονικά φασόλια. Ψήνουμε τη βάση της τάρτας σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C για 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και αφήνουμε τη βάση της τάρτας να κρυώσει εντελώς πάνω σε μια σχάρα ζαχαροπλαστικής πρίν προσθέσουμε τη γέμιση. Για τη γέμιση, βυθίζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά. Σε μια κουζινομηχανή ή μίξερ χειρός, χτυπάμε το τυρί ρικότα και προσθέτουμε σταδιακά τη κρέμα γάλακτος μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να διογκωθεί ελαφρώς η κρέμα. Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης απο το νερό και τα λιώνουμε, μαζί με το μέλι, σε 2 κουταλιές της σούπας βραστό νερό. Προσθέτουμε το μέιγμα στην κρέμα και χτυπάμε για ένα ένα λεπτό μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως τα υλικά. Μεταφέρουμε τη τάρτα στο ψυγείο και την αφήνουμε να δέσει για τουλάχιστον μία ώρα. Διακοσμούμε τη τάρτα με φρεσκοκομμένα σύκα, καβουρδισμένα φουντούκια και φυλλαράκια απο φρέσκο θυμάρι.

από την Alexandra Mitsiou

Υλικά

    (για 8-10 μερίδες // τάρτα διαμέτρου 23 εκ.)

    Για τη βάση:
    250 γρ νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER
    55 γρ cornstarch // άμυλο αραβοσίτου
    140 γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    60 γρ  μαύρη ζάχαρη
    15 γρ ζάχαρη καρύδας
    1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
    ½ κουτ. γλυκού θαλασσινό αλάτι

    Για τη γέμιση:
    500 γρ τυρί ρικότα
    250 γρ κρέμα γάλακτος
    6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη 
    2 κουτ. σούπας μέλι
    το περιεχόμενο απο ένα στικ βανίλιας
    2 φύλλα ζελατίνης

    Για τη διακόσμηση:
    12 μαύρα σύκα
    40 γρ φουντούκι, καβουρδισμένο
    4 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

    ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    Ταρτιέρα διαμέτρου 23 εκ.
    Πλάστης
    Μπωλ
    Μαχαίρι
    Επιφάνεια κοπής
    Σύρμα
    Πολυμίξερ
    Κουζινομηχανή ή μίξερ χειρός
    Κεραμικά φασόλια ψησιματος ή κανονικά φασόλια
    Πλαστικό wrap και χαρτί ψησίματος
    Σχάρα ζαχαροπλαστικής

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: