Συνταγή
Δες βήμα – βήμα τη συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη σε video εδώ!
Για τη βάση τάρτας από βρώμη
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο 27 εκ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη Quaker με την ινδική καρύδα
- Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι
- Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά με τα στερεά
- Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι και πιέζουμε σταθερά προς τα κάτω με ένα ποτήρι για να του δώσουμε σχήμα τάρτας
- Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για τη γέμιση
- Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε αρκετά, χωρίς όμως να βράσει.
- Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα. Χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας ή κανονική κουβερτούρα που την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα καρύδας πάνω από τη σοκολάτα και την αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και τις αραδιάζουμε μέσα στην βάση της τάρτας.
- Περιχύνουμε με την κουβερτούρα και μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει. Θα χρειαστεί μια ώρα.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.