Γλυκές συνταγές ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΒΡΩΜΗ QUAKER
recipe-page-banner-icon-bluebf558dac00b14953bb496309ce850812
recipe-page-banner-icon
Συνταγή

Δες βήμα – βήμα τη συνταγή του Γαβριήλ Νικολαΐδη σε video εδώ

Για τη βάση τάρτας από βρώμη

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ένα τσέρκι με αποσπώμενη βάση, με διάμετρο 27 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη βρώμη Quaker με την ινδική καρύδα
  3. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια αυγών και στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υγρά συστατικά με τα στερεά
  5. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψάκι και πιέζουμε σταθερά προς τα κάτω με ένα ποτήρι για να του δώσουμε σχήμα τάρτας
  6. Ψήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση

  1. Βάζουμε την κρέμα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι και τη ζεσταίνουμε αρκετά, χωρίς όμως να βράσει.
  2. Βάζουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα. Χρησιμοποιούμε σταγόνες σοκολάτας ή κανονική κουβερτούρα που την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα καρύδας πάνω από τη σοκολάτα και την αφήνουμε να σταθεί για ένα λεπτό.
  4. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  5. Κόβουμε τη μπανάνα σε φέτες και τις αραδιάζουμε μέσα στην βάση της τάρτας.
  6. Περιχύνουμε με την κουβερτούρα και μεταφέρουμε στο ψυγείο να δέσει. Θα χρειαστεί μια ώρα.
  7. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Υλικά

    Για τη βάση τάρτας από βρώμη

    600 gr βρώμη Quaker
    40 gr ινδική καρύδα
    240 ml μέλι
    80 gr βούτυρο
    4 ασπράδια αυγού

    Για τη γέμιση

    600 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
    300 γρ. κρέμα καρύδας
    2 μπανάνες

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: