Αλμυρές συνταγές ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ
recipe-page-banner-icon-bluebf558dac00b14953bb496309ce85081231cf50228286430691bdd8254df22609
recipe-page-banner-iconcbcc55d3321744bc8d0b759010ddb57d
Συνταγή Διαλύουμε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό (50 ml περίπου) και την αφήνουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αφρίσει. Με τη βοήθεια μίξερ, μετατρέπουμε τις νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER σε λεπτή σκόνη. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το αλεύρι βρώμης με το αλάτι σε ένα μπωλ, και προσθέτουμε τη μαγιά, το υπόλοιπο νερό, τα φουντούκια, τον κολοκυθόσπορο και τους σπόρους τσία. Ανακατεύουμε καλα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια μακρόστενη φόρμα ψησίματος που την έχουμε επενδύσει με χαρτί ψησίματος. Καλύπτουμε το ψωμί με ένα κομμάτι πλαστικής διαφάνειας και το αφήνουμε να ωριμάσει σε ζεστό μέρος για μια νύχτα – περίπου 12 ώρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε απο η φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν το κόψουμε.

TIP 1: Τα ψωμάκια βρώμης τείνουν να κρατάνε αρκετή υγρασία ακόμα και μετά το ψήσιμο. Άν προτιμάτε το ψωμί σας πιο τραγανό, φρυγανίστε τη φέτα για λίγα λεπτά στη τοστιέρα ή σε ένα τηγανάκι μέχρι να ροδίσει.
TIP 2: Απολαύστε το με θυμαρίσιο μέλι, ταχίνι ή πραλίνα φουντουκιού.

απο την Alexandra Mitsiou
Υλικά
    (για ένα ψωμί // ορθογώνιας φόρμας 26 εκ)
    500 γρ νιφάδες βρώμης ολικής άλεσης QUAKER
    650 ml + 50 ml χλιαρό νερό
    7 γρ ξηρή μαγιά
    10 γρ θαλασσινό αλάτι
    80 γρ κολοκυθόσπορος, ελαφρά ψημένος
    60 γρ φουντούκια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο φούρνο
    35 γρ σπόρους τσία

    ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ
    Πολυμίξερ
    Μπωλ
    Ορθογώνια φόρμα ψησίματος // μήκους 26 εκ

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: