Γλυκές συνταγές COOKIES ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,GINGER ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ
recipe-page-banner-icon-blue
recipe-page-banner-icon (3)
Συνταγή

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 1800 βαθμούς.

2. Σε 2 ταψάκια, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

3. Λιώνουμε το βούτυρο και το μέλι σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.

4. Συνδυάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.

5. Προσθέτουμε τη βρώμη και αναμειγνύουμε ξανά.

6. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με το μέλι και ανακατεύουμε ξανά, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε και τα χτυπημένα αυγά και το γλυκό τζίντζερ.

7. Αφού το μείγμα μας ανακατευτεί εντελώς, το μοιράζουμε με μικρό κουταλάκι πάνω στα ταψάκια, με κενά ανάμεσα.

8. Ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.

9. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.

10. Βουτάμε τα κρύα μπισκότα στη σοκολάτα και τα τοποθετούμε σε μία επιφάνεια, μέχρι η σοκολάτα να παγώσει.

 

Υλικά

    225g ανάλατο βούτυρο
    100g μέλι
    200g μαλακή μαύρη ζάχαρη
    150g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.γ. baking powder
    1 κ.γ. νιφάδες αλατιού
    4 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
    2 κ.γ. κανέλα
    400g βρώμη Quaker
    2 αυγά χτυπημένα
    50g γλυκό του κουταλιού τζίντζερ, ψιλοκομμένο
    115g μαύρη σοκολάτα

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: