Ανακαλύψτε
την δύναμη της
βρώμης Quaker
 • benefits-oats-element-001
 • 92009573_2957036377862210_4783889317661507584_n
 • 92134700_3260248344019767_3538658584927666176_n
 • benefits-oats-element-004
benefits-oats-icon-001

Τι κρύβεται πίσω από τη δύναμη της βρώμης Quaker;
Ένα ξεχωριστό δημητριακό με μοναδικά θρεπτικά
συστατικά και υψηλή διατροφική αξία!

Τα τρία μέρη του πυρήνα της και η αρχική θρεπτική της σύνθεση δεν έχουν υποστεί καμία αλλοίωση.

benefits-oats-icon-002
Η κατανάλωση βρώμης συμβάλλει
στον ημερήσιο στόχο πρόσληψης
προϊόντων ολικής άλεσης

O στόχος για την ημερήσια πρόσληψη προϊόντων ολικής άλεσης είναι τα 48 γραμμάρια. Τα προϊόντα βρώμης της Quaker περιέχουν τουλάχιστον 8 γραμμάρια δημητριακών ολικής άλεσης ανά μερίδα (σχεδόν 15% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης)*.

*Το μέγεθος της μερίδας μπορεί να ποικίλει ανάλογα με την κατηγορία των προϊόντων: μπάρες, σνακ, νιφάδες, δημητριακά και στιγμιαία βρώμη.

benefits-oats-icon-003
Η βρώμη αποτελεί σημαντική πηγή
διαλυτών & αδιάλυτων φυτικών ινών

περιέχει περίπου 3,6 γραμμάρια ινών ανά 40 γραμμάρια σερβιρίσματος, περισσότερο από το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

benefits-oats-icon-004
Η βρώμη εμπεριέχει β-γλυκάνες

Έχει αποδειχθεί ότι η β- γλυκάνη βρώμης χαμηλώνει/μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης συνιστούν παράγοντα κινδύνου για την εκδήλωση της στεφανιαίας νόσου.Τα θετικά αποτελέσματα εξασφαλίζονται με την ημερήσια πρόσληψη 3g β- γλυκάνης βρώμης. Η στεφανιαία νόσος έχει πολλαπλούς παράγοντες κινδύνου και μεταβάλλοντας έναν από αυτούς τους παράγοντες κινδύνου πιθανόν να έχει ή  πιθανόν να μην έχει ευεργετική δράση. Καταναλώστε αυτό το προϊόν ως μέρος μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

benefits-oats-icon-005
Η βρώμη έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σημαντικής βιολογικής αξίας σε σύγκριση με άλλα δημητριακά

Μια μερίδα βρώμης 40 γραμμαρίων περιέχει 4,4 γραμμάρια πρωτεΐνης, αντιπροσωπεύοντας την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη μεταξύ των δημητριακών που καταναλώνονται περισσότερο στην Ελλάδα. Η ποιότητα των πρωτεϊνών της βρώμης, αξιολογούμενη με βάση το Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score (PD-CAAS), είναι υψηλότερη σε σύγκριση με άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως. Η τιμή PD-CAAS για τη βρώμη είναι 69%, ενώ για το καλαμπόκι, το σιτάρι, το ρύζι και το κριθάρι είναι 45, 45, 67 και 68% αντίστοιχα.

 • benefits-oats-icon-006
  Η βρώμη είναι πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β

  Εμπεριέχει βιταμίνη Β1 (θειαμίνη), βιταμίνη Β2 (ριβοφλαβίνη), βιταμίνη Β6 και φυλλικό οξύ. Είναι το δημητριακό με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε θειαμίνη, παρέχοντας περίπου 19% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

 • benefits-oats-icon-007
  Η βρώμη έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο

  Η βρώμη έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα ψευδαργύρου σε σύγκριση με τα άλλα δημητριακά που καταναλώνονται συχνά στην Ελλάδα (καλαμπόκι, σιτάρι και ρύζι). Μια μερίδα 40 γραμμαρίων περιέχει σχεδόν το 10% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.

 • benefits-oats-icon-008
  Η βρώμη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

  Η βρώμη αποτελεί πηγή αντιοξειδωτικών συστατικών όπως η βιταμίνη Ε, το σελήνιο, διάφορες φαινολικές ενώσεις και βέβαια αβενανθραμίδες, ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό της βρώμης.

 • benefits-oats-icon-009
  Η βρώμη είναι ένα από τα δημητριακά με το μεγαλύτερο περιεχόμενο ακόρεστων λιπαρών οξέων

  Μεταξύ των πιο συχνά καταναλισκομένων δημητριακών στην Ελλάδα, η βρώμη είναι ένα από τα δημητριακά με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά (μονοακόρεστα και πολυακόρεστα).

Απελευθερώστε τη δύναμη της βρώμης στη μαγειρική σας!

Ένα υπέροχο υλικό, τόσοι διαφορετικοί τρόποι για να το απολαύσετε.
Ανακαλύψτε σήμερα μια σειρά λαχταριστών συνδυασμών βρώμης και διαλεχτών υλικών και δημιουργήστε νόστιμες
αλμυρές και γλυκές συνταγές για κάθε στιγμή της ημέρας!