Γλυκές συνταγές SANDWICH BROWNIE ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ
recipe-page-banner-icon-blue
recipe-page-banner-icon (3)
Συνταγή

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε 2 καλά βουτυρωμένα ταψάκια.

2. Για το topping, συνδυάζουμε τη βρώμη, το αλεύρι και τη καστανή ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο και το φιστικοβούτυρο και ανακατεύουμε ώστε να δημιουργηθεί ένα τριφτερό μείγμα.

3. Για τα brownies, λιώνουμε τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά.

4. Μόλις ομογενοποιηθούν, αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά.

5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βρώμη, το baking powder και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά και πάλι.

6. Μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ταψάκια και πασπαλίζουμε με το topping. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (προσοχή, το μείγμα να μην παραμαγειρετυτεί για να μείνει σχετικά μαλακό). 

7. Αφήνουμε τα δύο brownies να κρυώσουν καλά.

8. Για να δημιουργήσουμε το sandwich, αφήνουμε το ένα brownie στο ταψάκι του, καλύπτουμε ισόποσα την επιφάνειά του με το παγωτό και στη συνέχεια, το καλύπτουμε με το άλλο brownie πιέζοντάς το απαλά.

9. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.

10. Πριν σερβίρουμε, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά.

Υλικά

    Για τα brownies:
    1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
    ½ φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη
    ¾ φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
    1 κ.γ. βανίλια
    1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    ¾ φλιτζανιού βρώμη Quaker
    ¼ κ.γ. αλάτι (προαιρετικό)
    ½ κ.γ. baking powder
    παγωτό βανίλια για τη γέμιση

    Topping:
    1/3 φλιτζανιού βρώμη Quaker
    3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
    1/3 φλιτζανιού φιστικοβούτυρο
    1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Δοκιμάστε επίσης...

Αντλήστε έμπνευση από τη δύναμη της βρώμης!

Ακολουθήστε μας στο Instagram: